Menu
Kwiecień 2025
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela |
---|---|---|---|---|---|---|
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | Informacje z dnia: 29 Kwiecień 2025 | Informacje z dnia: 30 Kwiecień 2025 | 1 | 2 | 3 | 4 |
29
kwi
Koniunktura gospodarcza w województwie wielkopolskim w kwietniu 2025 r.
W kwietniu br. wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury w większości sektorów wskazuje na poprawę lub stabilizację koniunktury w gospodarce. W porównaniu z poprzednim miesiącem największa poprawa koniunktury wystąpiła w zakwaterowaniu i gastronomii, wzrost wskaźnika o 16,5. Jedynie w budownictwie odnotowano zauważalny spadek wskaźnika ogólnego klimatu koniunktury, o 2,9 w skali miesiąca. Jednostki z sekcji informacja i komunikacja (plus 8,1) oceniają koniunkturę najbardziej korzystnie, a wartość wskaźnika jest zbliżona do średniej długookresowej (plus 9,6). Najbardziej pesymistyczne oceny formułują podmioty z sekcji zakwaterowanie i gastronomia (minus 22,8), a wartość wskaźnika jest poniżej średniej długookresowej (minus 6,0).
Czytaj dalej
29
kwi
29
kwi
Komunikat o sytuacji społeczno-gospodarczej województwa wielkopolskiego - marzec 2025 r.
Podstawowe informacje charakteryzujące sytuację społeczno-gospodarczą na terenie województwa wielkopolskiego dotyczące m. in. rynku pracy, wynagrodzeń, cen detalicznych, rolnictwa, przemysłu, budownictwa, rynku wewnętrznego. Publikacja charakteryzuje się bogatą formą graficzną w postaci licznych wykresów i kartogramów.
Czytaj dalej
29
kwi
Raport o sytuacji społeczno-gospodarczej województwa wielkopolskiego 2025
Urząd Statystyczny w Poznaniu przekazuje Państwu kolejną edycję Raportu o sytuacji społeczno-gospodarczej województwa wielkopolskiego. Publikacja zawiera obszerny zestaw najbardziej aktualnych informacji statystycznych charakteryzujących poziom rozwoju naszego województwa, obejmujący problematykę z zakresu środowiska, społeczeństwa, gospodarki oraz zarządzania rozwojem.
Czytaj dalej