Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Aktualności

Pokaż QR Code A A A pobierz stronę jako plik pdf Drukuj

Publikacja Struktura wynagrodzeń według zawodów w województwie wielkopolskim w październiku 2016 r.

30.04.2018
Niniejsza publikacja dostarcza podstawowych informacji o strukturze zatrudnienia w podmiotach gospodarki narodowej oraz ukazuje kształtowanie się przeciętnych wynagrodzeń brutto w zależności od cech społeczno-zawodowych pracowników (m.in. płci, wieku, stażu pracy, wykształcenia, zawodu) oraz cech charakteryzujących zakłady, w których są oni zatrudnieni (takich jak: sektor własności, wielkość, rodzaj działalności), a także przedstawiają rozkład badanej zbiorowości pracowników według wielkości wynagrodzeń.
Czytaj dalej

Informacja sygnalna Komunikat o sytuacji społeczno-gospodarczej województwa wielkopolskiego - marzec 2018 r.

30.04.2018
Podstawowe informacje charakteryzujące sytuację społeczno-gospodarczą na terenie województwa wielkopolskiego dotyczące m. in. rynku pracy, wynagrodzeń, cen detalicznych, rolnictwa, przemysłu, budownictwa, rynku wewnętrznego. Publikacja charakteryzuje się bogatą formą graficzną w postaci licznych wykresów i kartogramów.
Czytaj dalej

Popyt na pracę w województwie wielkopolskim w 2017 r.

30.04.2018
Badanie popytu na pracę, realizowane na formularzu Z-05, prowadzone jest w ramach programu badań statystycznych statystyki publicznej. Obejmuje ono podmioty gospodarki narodowej o liczbie zatrudnionych 1 lub więcej. Badanie ma charakter reprezentacyjny i przeprowadzane jest z częstotliwością kwartalną.
Czytaj dalej

Informacja sygnalna Koniunktura gospodarcza w województwie wielkopolskim w kwietniu 2018 r.

27.04.2018
Ogólny klimat koniunktury we wszystkich prezentowanych obszarach działalności oceniany jest korzystnie. Najbardziej optymistyczne opinie formułują jednostki z sekcji informacja i komunikacja oraz zakwaterowanie i gastronomia.
Czytaj dalej
  1  2  3  4 
Do góry